Tadić: Provjeravaju se sve informacije u vezi s Mladićem

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić izjavio je, uoči sutrašnjeg posjeta Republici Srpskoj, kako se na području Srbije pažljivo provjeravaju sve informacije o mogućem prebivalištu haškog optuženika generala Ratka Mladića, prenose u ponedjeljak banjalučke Nezavisne novine.

"Ovog trenutka ne mogu reći da Ratko Mladić nije na teritoriju Srbije kao što ne mogu reći gdje se on nalazi (...) Moguće je da se on nalazi negdje između BiH i Srbije i da mijenja poziciju", kaže predsjednik Tadić.

On je potvrdio da haški optuženik Mladić prima mirovinu od Vojske SCG kao i svi časnici Vojske Republike Srpske, a to objašnjava činjenicom da je to "stečeno pravo i da to pravo ne odumire i kada je osoba u zatvoru".

Boris Tadić pretpostavlja da ovu mirovinu prima netko od članova obitelji Ratka Mladića i dodaje "da bi članovi Mladićeve obitelji imali pravo na njegovu mirovinu i kada bi on bio osuđen za ratni zločin".

Govoreći o tužbama BiH protiv Srbije i Crne Gore Međunarodnom sudu pravde u Haagu, Tadić izjavljuje kako bi tužbe BiH i Hrvatske protiv SCG i optužba protiv NATO zbog bombardiranja SCG trebale "pasti" istodobno jer bi to "pridonijelo relaksaciji i smirivanju odnosa između nas i istodobno stvorilo uvjete za sasvim drugačiju razinu naših kontakata i suradnje u čitavoj regiji".

Pročitajte više