Tadijanović na pulskom Sajmu knjigu

U SKLOPU ovogodišnjeg 10. sajma knjige u Istri koji sutra završava u Puli posjetiteljima se danas predstavio bard suvremenoga hrvatskog pjesništva Dragutin Tadijanović.

Tadijanović u svojem bogatom životnom stvaralaštvu objavio je više od 500 pjesama i više od 40 zbirka, a najnovija zbirka "99 pjesama i još jedna" tiskana je ove godine u povodu njegova 99. rođendana.

Na upit voditelja Voje Šiljka što mu znače pjesme Tadijanović je odgovorio kako njegove pjesme nisu samo njegov dnevnik nego sav život, odnosno, kako je rekao, "najveći komad života koje su ga obasjale od njegove 15. godine do današnjih dana".

Komentirajući način na koji njegove pjesme govore književnici Enes Kišević, Danijel Načinović, Jakša Fiamengo i drugi, istaknuo je da nije bio oduševljen naglascima u njihovoj izvedbi svojih pjesama, a zamjerio je Hrvatskoj televiziji što uopće ne vodi računa o naglascima.

"Riječi su moja muka, radost i prokletstvo, riječi su moj život otkada znam za sebe", objasnio je Tadijanović svoje životno prijateljevanje s riječima kojima se, kako je rekao, izražavao i s kojima se družio.

Pročitajte više