Tajna Kosoričina broša s odškrinutim vratima



PREMIJERKA Jadranka Kosor jučer je iznenadila mnoge poznavatelje njenog odjevanja kada je poljskog premijera Donalda Tuska dočekala s brošem u obliku odškrinutih vrata. Naime, obično kada je riječ o posjeti europskih kolega Kosor ima broš u obliku europskih zvjezdica, no Tuska je dočekala s - vratima.

Odgovor Rohatinskom


Iako su mnogi požurili reći kako broš zapravo predstavlja uvjerenost da će pregovori za ulazak Hrvatske u Europsku uniju biti završeni do kraja lipnja, čini se da je nešto drugo posrijedi. Odnosno riječ je nastavku prepucavanja oko njenog gospodarskog programa. Da je tome tako svjedoči izjava od prije tri dana, kada je otvarala tvornicu generičkih lijekova Pharmas u Popovači investitora Luke Rajića. Kosor je tada po prvi puta spomenula upravo pojam otvorenih odnosno odškrinutih vrata.  

"Sigurna sam da je ovo godina u kojoj ćemo širom otvoriti vrata izlasku iz krize, a gospodarski rast bit će i viši nego što smo planirali", rekla je tada Kosor, da bi samo dan kasnije, potpuno neplanirano, u jednosatnoj prezentaciji svog gospodarskog programa odgovarala na napade guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da će ovo biti godina stagnacije i manjeg gospodarskog rasta od svega jedan posto.

Svaki broš ima simboliku

Valja naglasiti kako je Kosor ranije otkrila kako svaki njeni broš ima i određenu simboliku. Naime, to je rekla kada su je novinari u jeku ostavki u Vladi pitali ima li broš u obliku metle određenu simboliku.  Posjet poljskog premijera tako je i preko broša iskorišten za još poruku Rohatinskom i njenim kritičarima.    

Pročitajte više