Tajni sastanak u Moskvi: Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić u diplomatskoj ofenzivi

ČELNICI Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić šute o svom tajnom sastanku u Moskvi. Sastanak se odigrao neposredno pred njihov jučerašnji odlazak u Bruxelles. Jesu li se u Rusiji sastali sa Mirom Marković, obećavajući joj siguran povratak u Srbiju u slučaju pobjede na budućim izborima, ili su tražili podršku premijera Rusije Vladimira Putina pred izbore u Srbiji?

Da se sastanak u Moskvi odigrao potvrdio je Vučić za Blic, kao i to da je on bio poslovnog, a ne privatnog karaktera, ali je naglasio da ne želi otkriti što je bio cilj tog posjeta i tko je bio sugovornik s druge strane. "Bili smo tamo i Toma i ja. Idemo sada u Bruxelles i ne želim o tome govoriti. Kod koga smo išli, to je tajna. Zašto je to tajna? Zato što o tome ne želim govoriti", rekao je Vučić.

Nikolić već dolazio u Moskvu na sastanak s Putinom

Na pitanje kod koga su bili, kod Putina ili Mire Marković, Vučić je rekao da kod Mire Marković sigurno nisu bili. "Nisam rekao da smo išli na sastanak ni s Mirom Marković, ni s Putinom", odgovorio je Vučić. Potom je uslijedilo pitanje je li se sastao s Bogoljubom Karićem. "Koliko znam, ni Karić nije u Moskvi! I, rekao sam, o tome nećemo govoriti", zaključio je Vučić.

Moskva nema nikakvih informacija o ovom posjetu. O tome ništa ne zna ni Genadij Sisojev, urednik uglednog moskovskog dnevnika Komersant. On otkriva da je Nikolić u jesen prošle godine dolazio u Moskvu, kada je potpisan sporazum o suradnji sa strankom "Jedinstvena Rusija" Vladimira Putina, koja dominira ruskom Dumom s dvije trećine zastupničkih mjesta.

Pročitajte više