Tajno izvješće: Njemačke vlasti očekuju 1.5 milijuna izbjeglica do kraja godine

Foto: Hina

NJEMAČKE vlasti ove godine očekuju dolazak do 1.5 milijuna tražitelja azila, piše današnje izdanje Bilda pozivajući se na interne prognoze označene kao tajne. Prijašnje analize su predviđale priljev između 800,000 i milijun ljudi.

Bild navodi da su njemačke vlasti zabrinute zbog rizika od "sloma pričuva" i da već postoje značajne poteškoće u osiguravanju dovoljnog broja kontejnera i sanitarnih objekata za nove pridošlice.

"Migracijskih pritisci će se povećavati i dalje. Mi sada očekujemo između sedam i deset tisuća svakodnevnih ilegalnih prelazaka granice u četvrtom kvartalu," piše u izvješću koje citira Bild. "Postoji rizik da će ovaj visoki broj tražitelja azila postati ekstremni teret za države i općine."  

Vlasti su zabrinute i zbog strukture obitelji na Bliskom istoku i očekuju da će svaka osoba iz regije kojoj se odobri azil tijekom vremena prosječno dovesti od 4 do 8 članova uže rodbine.

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble rekao je u nedjelju da treba ograničiti broj ljudi koji dolaze na kontinent, dok je kancelarka Merkel nakon objave da će pružiti azil svim izbjeglicama iz Sirije suočena s najvećim padom popularnosti u posljednje četiri godine, piše Rueters.

Pročitajte više