Tajvanski istraživač zarazio se SARS-om

ANALIZE provedene u neovisnom laboratoriju potvrdile su da se tajvanski znanstvenik zarazio SARS-om (atipičnom upalom pluća), objavile su u srijedu tajvanske vlasti.

Analize pacijentove sline proveo je japanski Nacionalni institut za zarazne bolesti, koji je WHO odredio za testiranja na SARS. Institut je Tajvan obavijestio da je pacijent pozitivan na SARS, objavio je tajvanski Centar za suzbijanje bolesti.

U međuvremenu, pacijentovo stanje polako se popravlja i iz bolnice bi trebao biti pušten za dva tjedna. Riječ je o 44-godišnjem istraživaču tajvanskog Nacionalnog vojnog medicinskog centra. Zarazio se kontaktom s probušenom plastičnom vrećicom u kojoj su se nalazili uzorci SARS-a.

Njegov slučaj drugi je od epidemije SARS-a u srpnju. Prvi slučaj pojavio se u rujnu u Singapuru kada se bolešću zarazio jedan 27-godišnji znanstvenik, koji se u međuvremenu uspješno poravio.

SARS se ljetos iz Kine proširio na Hong Kong, Tajvan, Singapur, Vijetnam i Toronto. Bolešću se zarazilo ukupno 8.098 ljudi, a 774 je umrlo.

Pročitajte više