Talačka kriza u Armeniji: Oteti liječnici koji su htjeli pomoći ranjenim napadačima

Foto: FAH

ARMENSKA policija je objavila da su naoružani napadači, već 10 dana zabarikadirani u policijskoj postaji, oteli četiri člana hitne pomoći koji su u postaju ušli kako bi pomogli dvojici ranjenih napadača.

Napadači su ranjenih u razmjeni vatre u kojoj je ozlijeđen i jedan policajac.  

"Liječnici su ušli u postaju kako bi pomogli dvojici napadača koji su odbili otići u bolnicu", objasnio je policijski glasnogovornik. "Činimo sve što možemo kako bi oslobodili taoce."

Naoružani muškarci su policijsku postaju zauzeli još 17. srpnja, a u međuvremenu su oslobodili taoce koje su tada uhvatili. Povezani su s zatvorenim oporbenim političarom Džirairom Sefilianom, čije oslobađanje zahtijevaju, a traže i ostavku armenskog predsjednika Serža Sargsjana.  

Sefilijan, vođa male oporbene grupe Nova armenska javna fronta spasa, optužen je za organiziranje građanskih nemira. Zatvoren je u lipnju pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja.

Dugotrajna policijska opsada izazvala je sukobe između snaga reda i prosvjednika nezadovoljnih načinom na koji se problem rješava. Nezadovoljni građani su navodno napali policiju koja je okružila postaju, nakon čega su se pojavile priče o nehumanom postupanju nad uhićenim prosvjednicima.

Pročitajte više