Talijan iz Napulja raspačavao krivotvorene eure na makarskoj rivijeri

FRANCESCO I. iz Napulja uhvaćen je jučer oko 13.15 sati u Brelima, na plaži ispred lokala Arca, i to zbog raspačavanja krivotvorenih novčanica od 20 eura.

Pokušao je pobjeći, no nije daleko stigao. Policija je kod njega pronašla 24 krivotvorene novčanice sa istim serijskim brojem. Zaplijenjeno je još 1.500 eura. Provjerava se jesu li možda u pitanju također krivotvorine.

Uhićeni je sa obitelji došao na ljetovanje u Hrvatsku 14. kolovoza. Policija istražuje indicije da je i lani raspačavao krivotvorene eure, i to u Dubrovniku, Zagrebu i Poreču. Te novčanice su, naime, imale isti serijski broj kao i krivotvorine nađene na makarskoj rivijeri.

Francesca su priveli istražnom sucu Nevenu Cambiju, koji mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bijega. Talijan, po struci trgovac, tvrdi da nema pojma kako su se krivotvoreni euri našli kod njega. Supruga i kćer osumnjičenog s nestrpljenjem su iščekivali kraj isptivanja. Nadali su se da će uz jamčevinu biti pušten na slobodu.

Francesco je, čini se, već imao nevolja sa pravosuđem, i to talijanskim. Osudili su ga navodno na tri godine zbog prijevare, no pomilovali su ga, ustvrdio je jučer.

 

Pročitajte više