TALIJANSKA DRAMA RIJeČKOG HNK KREĆE NA VELIKU TURNEJU PO ITALIJI

Predstava Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca kreće na veliku turneju po Italiji s predstavom "Le baruffe chiozzotte/Ribarske svađe" Carla Goldonija koja će početi izvedbom u Tolmezzu 13. studenoga, izvijestio je riječki HNK. L

Talijanska drama riječkog HNK tu će predstavu izvesti u mnogim mjestima regija Furlanije, Umbrije, Pijemonta, Veneta i Lombardije.

Od većih mjesta predstava će biti prikazana od 16. do 18. prosinca u Teatru Nouovo u Veroni, u Rimu u Teatru Valle 10. i 11. siječnja, dok će u Veneciji nastupiti u sklopu programa Teatra Goldoni od 27. do 31. prosinca. Turneja će završiti 23. siječnja 2004.

Redatelj predstave je Pierluca Donin. Premijerno je izvedena 7. veljače 2003., a postavljena je u suradnji s talijanskim partnerima - Teatri SpA, A. Artisti Associati i Compagnia Teatro di Verona.

Ove godine ta je predstava dobila specijalno priznanje "Đuro Rošić" riječkog HNK za realizaciju dojmljivog i relevantnog povratka autentičnom Goldoniju uz, kako je stajalo u obrazloženju, posebnu pažnju posvećenu jeziku.

(Hina) dsil az

Pročitajte više