Talijanska policija u akciji protiv terorista

U RANOJUTARNJOJ raciji u Perugiji talijanska je policija uhitila nekoliko osoba koje sumnjiči za "međunarodni terorizam", objavljeno je u četvrtak.

"U tijeku je velika operacija koju koordinira tužitelj iz Perugije, a tiče se zločina međunarodnoga terorizma", rekao je glasnogovornik policije u Perugiji. Prema njegovim riječima, policija je obavilaizvela "mnogo" uhićenja, ali nije rekao pojedinosti o akciji.

Perugia je sveučilišni grad s mnogo stranaca, a nedavno ju je ministarstvo unutarnjih poslova identificiralo kao jedan od pet talijanskih gradova kojima prijeti opasnost od napada militantnih islamista.

Italija je u stanju pripravnosti od 11. ožujka kad su u Madridu eksplodirale bombe koje su ubile 190 ljudi, a vjeruje se da su odgovorni islamisti. Talijanski ministar unutrašnjih poslova Giuseppe Pisanu izjavio je da nijedna zemlja nije sigurna od al Qaide.

Prema jednom tajnom policijskom dokumentu o kojem je nedavno pisao dnevnik La Repubblica, policija sumnja da je u Italiji najmanje osamdesetero muslimanskih gerilaca organiziranih u malim skupinama diljem zemlje.

U Bresciji na sjeveru Italije u nedjelju se jedan Marokanac raznio ispred McDonaldsova restorana u znak prosvjeda protiv rata u Iraku.

Pročitajte više