Talijanski Il Piccolo: Slovenski surfer izašao je iz mora sam i ušao u kafić

Costa dei Barbari Screenshot: YouTube

PRIČA o dvoje nestalih surfera, Hrvatu i Slovencu, dobila je sretan kraj. Nije tako izgledalo prekjučer popodne, kad su dvojica surfera nestali u olujnom moru nedaleko od Umaga u Istri. Odmah je krenula velika potraga koja je bila uvelike ograničena zbog užasnih vremenskih neprilika.

>> Kako je uopće moguće preživjeti više od 24 sata u divljem i olujnom moru?

No istog dana, nakon nekoliko sati potrage, pronađen je hrvatski surfer. On je sam negdje isplivao i tako se spasio.

Potraga za Slovencem, 47-godišnjim profesorom tjelesnog Goranom Jablanovim, prekinuta je zbog mraka i lošeg vremena. Nastavljena je jučer ujutro, ali bez rezultata. No u popodnevnim satima stigle su nevjerojatne vijesti iz Italije. Slovenski surfer je, nakon više od 24 sata u olujnom moru, isplivao na obalu nedaleko od Trsta.

U tih 24 sata u olujnom moru napravio je oko 40 kilometara, piše danas talijanski Il Piccolo koji donosi neke nove detalje oko spašavanja Slovenca.

Kako piše ovaj slovenski medij, surfer je iz mora izašao sam. On je isplivao na plaži Costa dei Barbari koja se nalazi 20-ak kilometara od Trsta. Otišao je do obližnjeg kafića i od tamo pozvao pomoć. Uskoro je hospitaliziran zbog pothlađenosti, ali pušten je već iste večeri.

Pročitajte više