Talijanski menadžer koji se otrovao na brodu na Hvaru sutra će biti pokopan

Foto: Index, Ivo Čagalj/Pixsell, Facebook

POSMRTNI ostaci Eugenija Vincija, talijanskog menadžera koji je preminuo 13. kolovoza dok je s obitelji i prijateljima bio na ljetovanju u Hrvatskoj, danas će biti vraćeni u Italiju. 

Utvrđeno je da je Vinci umro od trovanja ugljikovim monoksidom na brodu Atlantia.

Sprovod će se održati u mjestu Sant'Agata di Militello na Siciliji sutra u 17 sati, a prije toga će se Vinciju moći izraziti posljednji pozdrav, počevši od 9 sati ujutro, u blizini lokalne katedrale, javlja AMNotizie.  

Pozadina događaja 

23-godišnji vlasnik broda i 27-godišnji skiper uhićeni su pod optužbom za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je utvrđeno da je do smrti Vincija i trovanja njegovih dvoje djece na brodu došlo zbog emisije ugljikovog monoksida iz agregata na brodu za koji se sumnja da je bio nepravilno ugrađen. 

Vinci se u tom trenutku nalazio u kupaonici te se uslijed udisanja štetnog plina onesvijestio i udario glavom o kadu. 

"U deset sati ujutro naši prijatelji primijetili su da još spavamo te su ušli u kabine broda kako bi nas probudili. Našli su Eugenija krvave glave u kupaonici te su potom probudili sve osim njegovih dvoje djece koja su već bila u komi", izjavio je Bruno Mancuso, gradonačelnik mjesta Sant'Agata di Militello koji je ljetovao s obitelji Vinci, prenosi Quotidiano

Optuženi su nakon saslušanja pušteni iz pritvora te će ostatak suđenja provesti na slobodi.  

Dječak i djevojčica će biti prebačeni u Rim

Na liječenju u bolnici u Splitu su još petogodišnji dječak i 14-godišnja djevojčica te majka djevojčice i partnerica nesretno preminulog. Kako je danas objavljeno, dječak i djevojčica bit će prebačeni u Rim i njihovo liječenje nastavit će se u bolnici "Bambino Gesù".

Radi se o jednoj od najboljih pedijatrijskih bolnica u Italiji, a točan datum odlaska još uvijek nije poznat jer ovisi o njihovom zdravstvenom stanju. 

Kako jutros javlja Večernji list, djevojčica se dobro oporavlja te je prebačena iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel sa svojom majkom, ali petogodišnjak još se uvijek nije osvijestio. 

Pročitajte više