Tarzanova Jane umrla od upale pluća u 92. godini

GLUMICA Brenda Joyce koja je postala poznata po ulozi Jane u filmovima o Tarzanu, umrla je u 4. srpnja od upale pluća u staračkom domu u Santa Monici.

Joyce, koja se bavila i manekenstvom, je bila jedina glumica koja je Jane glumila sa dva različita "Tarzana" u doba od kada je nastao zvučni film. Na mjestu Jane je naslijedila Maureen O'Sallivan te se pojavila u pet filmova o junaku iz džungle Tarzanu. Njezina era u Tarzanu bila je u 40-godinama 20. stoljeća, a glumila je u filmovima sa Johnnyjem Weissmullerom te kasnije sa Lexom Barkerom.

Nakon 1949. godine nije snimila niti jedan film

Obiteljski prijatelj David Ragan izjavio je da je glumica desetljećima prije svoje smrti patila od senilnosti. Njezino pravo ime bilo je Betty Leabo, a pojavila se u dvadesetak filmova. U njezinim zlatnim 40-tima pojavila se još i u filmovima "Little Old New York", "Marry the Boss’s Daughter", "Marry the Boss’s Daughter", "The Postman Didn’t Ring" i u "The Spider Woman Strikes Back".

Svoj posljednji film snimila je 1949. godine te je desetljećima radila u Odjelu za imigraciju u Washingtonu te se 1971. godine pojavila u dvije epizode serije "Mister Rogers’ Neighborhood". Imala je sina, dvije kćeri i troje unučadi.

Pročitajte više