Tatjana Josipović: Nisam samo predsjednikova supruga!

TATJANA JOSIPOVIĆ, 47-godišnja profesorica na Pravnome fakultetu i supruga predsjednika Ive Josipovića je u intervjuu Novoj TV rekla da nipošto ne želi biti prepoznata samo kao predsjednikova supruga.

Na pitanje smeta li joj kada je mediji nazivaju prvom damom, Tatjana Josipović je rekla da joj se ta titula čini tendencioznim s obzirom na funkciju koju supruga predsjednika ima u našem sustavu.

Ivo me o kandidaturi obavijestio mailom


"Ivo mi je poslao mail da se namjerava kandidirati za predsjednika i odmah sam znala da se ne šali jer smo još ranije razgovarali o tome. On godinama ima određene političke ambicije, iako se možda nije tako činilo, ali ja nisam ni slutila da želi ići tako visoko", opisala je Josipović situaciju kada je saznala za suprugovu kandidaturu.

Objasnila je i kako usklađuje akademsku karijeru i obitelj rekavši da je sve stvar organizacije. "Za dobru obitelj nije potrebna samo dobra majka, nego i otac. Mi se jednako angažiramo oko Laninog odgoja, i sigurna sam da će Ivo to nastojati održati i dalje. Mislim da je važno da ja normalno nastavim raditi svoj posao i da Lana završi školu i upiše fakultet."



Najveća Josipovićeva mana je što previše radi

Na pitanje koja je najveća mana novoga predsjednika, Tatjana Josipović je odgovorila da mu teško pronalazi mane, ali da je to vjerojatno njegova prezaposlenost. "Mislim da je njegova najveća mana da nekada zaista previše radi, i kod kuće i u uredu. Mislim da bi se ponekad mogao malo opustiti i posvetiti nekome sportu."


Ne želim biti modna ikona niti da me se svodi na objekt

Samosvjesna predsjednikova supruga istaknula je da nije, niti ima ambiciju postati modna ikona te da je smeta kada je mediji svode na objekt i pišu samo o tome kako je odjevena. Objasnila je da se od supruga razlikuje po temperamentu te da je od njega ipak nešto svadljivija.

Osvojio me svojom svestranošću


"Ivo i ja smo se upoznali kada sam došla raditi na Pravni fakultet i zajedno smo krenuli na tečaj njemačkoga. Osvojio me svestranošću i bilo mi je neobično upoznati pravnika koji je ujedno i kompozitor. Nakon toga smo krenuli na koncerte, a čitavo vrijeme smo se viđali i na fakultetu. Ostalo je povijest", ispričala je Tatjana Josipović.

Pročitajte više