T-Com-ova IP televizija počela s eksperimentalnim radom

T-Com, kao prvi unutar DT Grupe, počeo s eksperimentalnim radom prve usluge digitalne televizije u Hrvatskoj pod imenom MAXtv. Na 55 televizijskih kanala, odabrani MAXadsl korisnici iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba imat će tijekom tri mjeseca mogućnost gledanja raznovrsnih televizijskih programa, filmova, serija, ali i videosadržaja na zahtjev uz istodobno dodatno korištenje raznih interaktivnih sadržaja.

Komercijalno uvođenje usluge planirano je za jesen. Ovom naprednom uslugom T-Com, kao najveći davatelj internetskih usluga i sadržaja u Hrvatskoj, ulazi na tržište IP televizije, a sama usluga svakako je tehnički najzahtjevnija u čitavom portfelju T-Comovih usluga.

 MAXtv dolazi u trenutku kada T-Com broji 150.000 korisnika širokopojasnog Interneta, a svojom atraktivnošću će bez sumnje potaknuti na još brže širenje broadbanda.

Uz nužan preduvjet ADSL pristupa, za korištenje ove usluge korisnik će trebati osigurati MAXtv prijamnik, s daljinskim upravljačem, koji se s jedne strane spaja na ADSL modem, a s druge na neki od standardno korištenih modela televizora.

Među najvećim prednostima ove usluge mogućnost je da korisnici sami biraju sadržaj za gledanje, u bilo koje doba dana i noći, koristeći se pri tome interaktivnim mogućnostima tražilice, a što putem kabelske ili satelitske televizije nije bilo moguće (na primjer, kategorizacija sadržaja po ključnim riječima žanrovima, zaštita mlađih ukućana od neprimjerenih sadržaja i sl.).

U testnoj fazi, provođenoj tijekom protekla tri mjeseca na uzorku od 100 korisnika u Zagrebu, MAXtv bio je stalno unapređivan kroz kvalitetu slike i funkcionalnosti, a od svih mogućnosti koje MAXtv pruža, korisnici su najviše koristili Videoteku, video na zahtjev. 

Prelaskom na komercijalno pružanje ove usluge, od jeseni će gledateljima MAXtv-a biti dostupan čitav niz sadržaja u suradnji s najvećim svjetskim i domaćim medijskim kućama, filmovi iz najnovije produkcije te proširena MAXtv videoteka raznorodnog dokumentarnog, zabavnog, sportskog, dječjeg i ostalog sadržaja.

Pročitajte više