Tedeschi prodao Melem, Rosal i Plidentu

Foto: Twitter, Sanjin Strukic/PIXSELL, Atlantic Grupa

ATLANTIC GRUPA i tvrtka Magdis iz Zagreba potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, a pod čijim krovom se nalaze poznati brendovi Rosal, Plidenta i Melem, objavili su iz Atlantica dodajući kako je vrijednost ugovora poslovna tajna.

Magdis je, kako navode, renomirani proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brend portfelja, postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Magdis će preuzeti proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije s 52 zaposlenih.

Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja "non-core" malih poslovnih operacija, među kojima se nalazi i program kozmetike, našavši u tom procesu idealnog partnera u tvrtki Magdis, s kojom dijeli zajedničke vrijednosti i želju za nastavkom rasta i razvoja uglednih hrvatskih kozmetičkih brendova. Sinergijski učinci dviju kompanija stvorit će novi prostor za rast kako na domaćem tržištu, tako i pozicioniranje za rast u regiji.

"U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brendova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera", kazao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

"Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem, u čijem je portfelju bio omiljeni brend Melem. Neva tako, kao najveći proizvođač kozmetike u Hrvatskoj, baštini visoke standarde kontrole kvalitete i razvoja proizvoda iz velikih farmaceutskih sustava, a  dopunjena je vizionarstvom inovatora poput tvorca Melema – Nine Nikšića. Sličan put slijedi i Magdis i njena linija proizvoda Biobaza, koju je 1993. godine ustanovio mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, predsjednik Uprave kompanije Magdis", stoji u priopćenju Atlantica.

 

Pročitajte više