Teen Star o ocjenama pravobraniteljice za djecu

IZ UDRUGE za cjelovit spolni odgoj Teen Star danas su ocijenili da je pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević Vrsaljko, očitujući se o programu cjelovita spolnog odgoja Teen Stara, iznijela "neprovjerene, necjelovite i tendenciozno intrepretirane informacije" i time nanijela štetu Udruzi i njezinim stručnjacima.

Programu Teen Staru Matijević-Vrsaljko zamjera da promiče određene vrijednosti i odgoj za te vrijednosti, jer se time navodno obespravljuju djeca koja žive u okolini u kojoj nisu potpuno ostvarene te vrijednosti. S tim u vezi, uz ostalo, napominju da se u Teen Staru ističu vrijednosti bračne zajednice, ali i da se isticanjem bračnih vrijednosti ne zatire pravo čovjeka i građanina na pravo izbora drukčijeg osobnog života.

Komentirajući napomenu pravobraniteljice za djecu da se programom implicira nedjelotvornost kontracepcijskih sredstava, iz Teen Stara navode da mlade upućuju u sve vrste kontracepcije, i prirodne, i umjetne, te kako ih upozoravaju da kondom štiti od spolno prenosivih bolesti, ali i da to nije sigurna zaštita.

"Matijević-Vrsaljko nije bila obvezna poznavati naš program, ali smatramo da je prije nego se o njemu očitovala prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i medijima, trebala potražiti cjelovitu i istinitu obavijest o našem programu i ostalim programima spolnog odgoja", priopćeno je iz Teen Stara.

U priopćenju kažu i kako su za primjedbe Matijević-Vrsaljko poput one da je "program u nekim svojim dijelovima protuustavan, protuzakonit i u suprotnosti s UN-ovom konvencijom o pravima djeteta" doznali iz novina te da odbacuju te tvrdnje.

(Hina) pp/xbdj ymć

Pročitajte više