Tel Aviv: 24 osobe ubijene u napadima

NAJMANJE 24 osobe, uključujući i dvojicu atentatora, ubijeno je u dvama samoubilačkim bombaškim napadima u središtu Tel Aviva, objavila je izraelska policija u nedjelju navečer.

Dvije bombe u razmaku od dvije minute eksplodirale su u blizini stare autobusne postaje i obližnjeg napučenog trgovačkog centra. Tijela su ostala ležati posvuda, mnoge su prodavaonice uništene, a neozlijeđeni su u paničnom stampedu bježali s mjesta napada. U toj se četvrti kreće i mnogo stranih radnika, ali zasad nije poznata nacionalnost ubijenih.

´Osobe koje su odabrale ovo mjesto za napad željele su najgori mogući rezultat. Danas smo vidjeli da palestinski terorizam želi pobiti što je moguće više ljudi´, rekao je glasnogovornik izraelskog minstarstva vanjskih poslova.

Odgovornost za napad prvo je preuzeo Islamski džihad, a zatim i Brigade mučenika al-Akse, inače vojno krilo Fataha. Ovi potonji su naveli da su napad izveli Borak Abdel Rahman halfa i Saber al-Nuri.

Napad su osudile Sjedinjene Države, Britanija, Francuska, Njemačka i palestinska samouprava.

Sharon sazvao sastanak užeg kabineta

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon sazvao je u nedjelju navečer sastanak užeg kabineta vlade na kojem će se razgovarati o izraelskom odgovoru na dvostruki samoubilački atentat u Tel Avivu u kojem je poginulo više od 20 ljudi.

Nedugo nakon atentata Sharon je u Jeruzalemu ponovno optužio palestinske vlasti Jasera Arafata da ´podržavaju terorizam´.

´Svaki pokušaj da se postigne prekid vatre osuđen je na propast zbog palestinske potpore terorizmu. Ne može se razgovorati o miru sve dok terorizam bjesni´, rekao je izraelski premijer.

Pročitajte više