Telemach: Nismo pod hakerskim napadom. Problemi s WhatsAppom nemaju veze s nama

Foto: Shutterstock

Jučer je dio korisnika imao problema s aplikacijom za razmjenu poruka WhatsApp, a društvenim se mrežama proširila informacija da je operater Telemach pod hakerskim napadom i da su kompromitirane slike, poruke i drugi osobni podaci korisnika tog operatera. No iz Telemacha za Index kažu kako se radi o lažnoj informaciji.

"Nastavno na pojedine medijske napise, ističemo da Telemach nije žrtva hakerskog napada. Detaljnim uvidom ustanovili smo da su poteškoće koje prijavljuju korisnici WhatsAppa u pristupu aplikaciji, među kojima je i manji dio WhatsApp korisnika koji koriste Telemach kao svog operatora, izvan naše mreže. WhatsApp je nezavisna aplikacija nad kojom Telemach nema kontrolu niti ima pristup podacima.

Problem smo prijavili Meti koja stoji iza WhatsApp aplikacije.

Naše ćemo korisnike obavijestiti o svim novim informacijama koje im mogu pomoći da vrate svoj WhatsApp račun te nastave nesmetano koristiti aplikaciju", kažu iz Telemacha. 

HAKOM: Zaprimili smo više upita gdje korisnici javljaju da imaju poteškoće u pristupu WhatsAppu

HAKOM, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, sinoć je na svojoj Facebook stranici objavio kako im je više korisnika javilo da ima poteškoće u pristupu WhatsApp aplikaciji.

"Zaprimili smo više upita gdje korisnici javljaju da imaju poteškoće u pristupu WhatsApp aplikaciji.Ovim putem želimo napomenuti kako sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama (NN 76/22) HAKOM rješava sporove između operatora i korisnika javnih komunikacijskih usluga, vezane uz prigovore korisnika na ispostavljene račune, kvalitetu pružene usluge i zbog povrede odredaba pretplatničkog ugovora nakon što se provede navedeni postupak pri operatoru.

S obzirom na navedeno želimo naglasiti kako HAKOM nema nadležnosti vezano uz aplikaciju WhatsApp. Svakako predlažemo da uključite dvo-faktorsku autentifikaciju prema uputi. U slučaju da dođe do krađe korisničkih podataka koristite sljedeće upute", napisao je HAKOM.
 

Pročitajte više