Tema dana u Splitu je pišanje HDZ-ovaca

ZVUČI nevjerojatno, ali u Splitu je tema dana - pišanje! Zbog fizioloških problema nekolicine HDZ-ovaca danas je propalo usvajanje izvršenja proračuna na Skupštini splitsko-dalmatinske Županije. Makar su tako vladajući HDZ-ovci objasnili ovu neviđenu blamažu. Ispalo je da nisu bili u pravu. Makar ne u potpunosti.

Peroš davao upute uredu, što je radio Klarić?

Utvrdilo se da su glasanje proračuna propustili HDZ-ovi vijećnici Mirko Klarić i Mate Peroš. Bivši Hajdukov predsjednik otkrio nam je da uopće nije bio na zahodu.

"Izašao sam samo na pet minuta dati par uputa u svoj odvjetnički ured. U vijećnici inače nema signala, vidio sam tek poslije da su me zvali na mobitel. Ništa se iza ovog ne krije, jednostavno se tako dogodilo", kazao nam je odvjetnik Peroš.

Nismo se uspjeli čuti s Klarićem. Vjerojatno je on bio taj koji je završio na zahodu.

Farsa u Skupštini

Inače, informacija o nečuvenoj blamaži sa proračunom toliko je uzdrmala HDZ-ovce da su odmah po završetku Skupštine odlučili objasniti kako se ne radi o nikakvom unutarstranačkom sukobu, kako se to učinilo SDP-ovcu Veljanu Radojkoviću, koji je poveo oporbu van Vijećnice ne želeći sudjelovati u farsi i držanju svijeće sukobljenim frakcijama unutar splitskog HDZ-a.

Veljanu Radojkoviću danas se, naime, učinilo da je propast točke s proračunom zapravo pljuska županu Anti Sanaderu. Učinilo se to još ponekom, no u HDZ odlučno demantiraju da se radi o obnavljanju starog sukoba na relaciji Sanader - Peronja.

SDP unio paniku u redove HDZ-a

Duji Marasoviću bilo je čudno tek kako se nije potegla rasprava o proračunu, kako to obično biva. Drži da je SDP na paniku unio pomutnju u HDZ-ove redove.

"Sve je ovo bila jedna tehnička nespretnost, ne treba pokretati disciplinske postupke protiv naših vijećnika. Nećemo valjda stajati na straži i gledati gdje su nam ljudi", ustvrdio je šef splitskog HDZ-a.

Peronja se vratio s Woodstocka, poziva na slogu

Peronja, pak, kao da se sa Woodstocka upravo vratio. "U našim redovima vlada sklad, na izbore izlazimo nikada jači", lijepo je zborio nedavno smijenjeni šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Pretpostavlja se da je žurna reakcija splitskih HDZ-ovaca uvjetovana prije svega zabrinutošću što će biti kada šefica dozna za današnju svinjariju. Mora se jedna stvar priznati. Nije ženi lako.

Pročitajte više