Temperature danas idu do +14, a za sutra je najavljen snijeg

Foto: 123rf, DHMZ, Jurica Galoić/Pixsell

TEMPERATURE u Hrvatskoj jutros su uglavnom oko 10 stupnjeva. Hladnije je tek u Slavoniji, gdje je između nula i 3, no i tamo će zatopliti tijekom dana.

Naime, prema prognozi DHMZ-a danas će, 17. siječnja, dnevni maksimalac biti oko 14 stupnjeva posvuda.

Na sjevernom Jadranu i u gorju očekuje se umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, u najvišim predjelima i susnježicom i snijegom. Drugdje djelomice, a u Slavoniji i Baranji te mjestimice u Dalmaciji pretežno sunčano.

Prema kraju dana kiša je moguća i ponegdje na srednjem i južnom Jadranu te u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, ponegdje s jakim, uglavnom u gorju mjestimice i olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu u početku i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 9 do 14 °C, ponegdje u gorju malo niža, stoji u prognozi objavljenoj jutros u 6 sati.

Detaljnija prognoza po regijama

Istočna Hrvatska
Djelomice sunčano, tek povremeno uz umjerenu naoblaku na zapadu krajem dana. Iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar će biti većinom umjeren jugozapadni, na zapadu, u višim predjelima te u Podravini povremeno i jak, mjestimice s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 2 do 5, najviša dnevna između 10 i 13 °C.

Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz više oblaka krajem dana. Vjetar umjeren, ponegdje, osobito u prvom dijelu dana, i jak jugozapadni. Toplije od uobičajenog za doba godine. Jutarnja temperatura od 2 do 7, a najviša dnevna većinom od 10 do 13 °C.

Gorski kotar i Lika
Promjenjivo oblačno mjestimice s kišom. oborine će biti češće u Gorskom kotaru, krajem dana moguće su i drugdje. Vjetrovito. Puhat će umjeren i jak te vrlo jak jugozapadnjak, u višim predjelima i u Gorskom kotaru s olujnim udarima, osobito u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura uglavnom od 0 do 5, a najviša većinom od 6 do 11 °C.

Sjeverni Jadran
Promjenjivo oblačno mjestimice s kišom osobito na širem riječkom području, a krajem dana pljuskova može biti i drugdje. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar mjestimice s olujnim udarima. Najniža temperatura od 7 do 11, u unutrašnjosti Istre ujutro hladnije, a najviša dnevna od 10 do 13 °C.

Dalmacija
Djelomice sunčano, tek povremeno uz umjerenu naoblaku, češću u sjevernim krajevima krajem dana. Puhat će umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu mjestimice s olujnim udarima. Najniža temperatura u unutrašnjosti ponegdje i oko 0, duž obale i na otocima između 5 i 9, a najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Sutra temperatura na kopnu pada za 10 stupnjeva, najavljen i snijeg

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu očekuje se sutra.

U gorju snijeg uz stvaranje i debljeg snježnog pokrivača. S padom temperature susnježice i snijega bit će i u nizinama središnje Hrvatske te ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije i podno Velebita.

U drugome dijelu dana na zapadu prestanak oborina, a na sjevernom Jadranu i razvedravanje. Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu još umjereno i jako jugo, od sredine dana na sjevernom dijelu bura u jačanju. Temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, na Jadranu između 8 i 14 °C, poslijepodne i navečer hladnije.

U subotu se očekuje postupan prestanak oborina sa zapada, ali slijedi pad temperature zraka.

Pročitajte više