Teror nad životinjama: Upucan mačak, ubijali i vezivali koze, mačku bacio u bunar

U NEKOLIKO posljednjih dana zabilježeno je više događaja u kojima su stradale domaće životinje.

Nepoznati počinitelj je s više metaka iz zračne puške teško ozlijedio kućnog mačka 48-godišnjaka iz Viškova, priopćili su iz PU primorsko-goranske. Od zadobivenih ozljeda mačak je uginuo. Policija utvrđuje okolnosti događaja.

Ubijali i vezivali koze

64-godišnjak iz Zagreba je pored svoje vikendice na Malom Lošinju zatekao tridesetak koza i kozlića kako brste zasađene nasade voćaka i cvijeća. 64-godišnjak je ispalio u njih više hitaca iz malokalibarske puške, te usmrtio jednu kozu i osam kozlića, doznajemo iz priopćenja PU istarske.

Potom je sa 58-godišnjakom iz Zagreba uhvatio i vezao četiri kozlića, dok su preostale životinje otjerali. Policija nije uspjela utvrditi tko je vlasnik stada. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o oružju protiv 64-godišnjeg Zagrepčanina podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Malom Lošinju.

Mačku bacio u bunar

62-godišnjak iz okolice Obrovca je u plastičnoj vrećici donio mačku te je ubacio u cisternu za vodu dubine preko tri  metra te potom zatvorio poklopac, priopćili su iz PU zadarske.

Mačku su, po dojavi građana,  dan poslije uz pomoć drugih mještana spasili policajci Policijske postaje Obrovac.      

Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te je Općinskom državnom odvjetništvu protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Mučenje životinje.

Pročitajte više