Terorist kojeg je ubila pariška policija seksualno je zlostavljao žene po klubovima u Koelnu

Foto: Hina

SIRIJAC kojega je prošlog tjedna ubila pariška policija možda je sudjelovao u seksualnim napadima na žene u Koelnu tijekom novogodišnje noći.

Kako piše Daily Mail, Walid Salihi je 2014. godine uhićen u Koelnu jer je seksualno zlostavljao žene u tamošnjem noćnom klubu. Prema izvješću njemačke policije, on se trljao o stražnjice žena te im dodirivao intimne dijelove tijela. S obzirom da je njegov prijatelj jedan od uhićenih nakon napada u novogodišnjoj noći, sumnja se da je i Salihi bio među napadačima.

Podsjetimo, Salihi je ubijen prošlog tjedana, na godišnjicu napada na Charlie Hebdo, kada je nasilno htio ući u policijsku postaju u sjevernom Parizu, uzvikujući pritom Alahu Akbar. Kod njega su kasnije nađeni mobitel i list papira na kojem je bila prikazana zastava Islamske države s jasnom porukom na arapskom jeziku, objavilo je francusko državno odvjetništvo.

Daily Mail piše kako niti policija još uvijek ne zna tko je on. Prvotno je identificiran kao Salihi Ali, Marokanac rođen 1995. godine koji je poznat po krađi na jugu Francuske iz 2013. Sigurno je zasad da je živio u centru za azilante nekih 80 kilometara od Koelna, a policija je utvrdila da je koristio čak sedam različitih imena.

Tijekom boravka u Njemačkoj policija ga je triput privela, jednom zbog droge, drugi put zbog prijetnji i nanošenja ozljeda, te treći put zbog krađe i posjedovanja oružja.

Pročitajte više