Teroristi iz BiH prijetnja Vatikanu

TALIJANSKI karabinjeri raspoređeni u Bosni i Hercegovini upozorili su nedavno na opasnost od mogućeg napada na Vatikan, koji bi izvršili teroristi koji su stigli u Rim iz Bosne i Hercegovine, piše u petak talijanski list Corriere della Sera.

U tekstu se navodi da se skupina od deset osoba, među kojima je sedam žena i tri muškarca, već nalazi u Rimu gdje su navodno došli iz Brčkog, raznim putovima i prijevoznim sredstvima. Iako su, prema pisanju lista, granični prijelazi između Italije i Slovenije nakon te dojave pod posebnim nadzorom, čini se da su članovi terorističke skupine već stigli u Rim, pretpostavlja se brodom pa čak i zrakoplovom.

U Italiji se navodno već nalazi eksploziv namijenjen napadu na Vatikan. Riječ je o eksplozivu C-4, koji su već upotrebljavale razne terorističke organizacije u svojim akcijama. Prema pisanju lista, napad na Vatikan trebao bi biti organiziran tijekom neke svečanosti na Trgu sv. Petra.

Talijanska policija traga za skupinom terorista iz Brčkog. Direktor talijanske tajne službe (SISDE) Mario Mori ocjenjuje dojavu dosta vjerodostojnom, dok ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu ocjenjuje da Italija još nije u opasnosti u kakvoj je bila Španjolska prije atentata od 11. ožujka.

(Hina) xstom ybr

Pročitajte više