Teška prometna nesreća kod mjesta Svetinje: 2 poginulih

DVOJE poginulih i sedam lakše ozlijeđenih posljedice su izravnog sudara ´golfa´ i autobusa, koji se jutros dogodio nedaleko od Požege na državnoj cesti Požega - Našice.

U nesreći su život izgubile vozačica osobnog automobila Slavica Vrgoč (33) i njezina petogodišnja kći Martina iz Jakšića.

Tu tešku prometnu nesreću najvjerojatnije su prouzročili sklizak kolnik i vožnja neprilagođena uvjetima na cesti, procjenjuje policija.

Tridesettrogodišnja Slavica Vrgoč iz Jakšića upravljala je ´golfom´ PŽ-846-AF, dok je za upravljačem autobusa Autoprometnog poduzeća Požega, PŽ-741-AP, koji je ujutro vozio radnike na posao, bio vozač Željko Prpić (45) iz Velike.

Na mjestu su nesreće u izravnom sudaru poginule Slavica i Martina, a o težini nesreće govori i činjenica da je ´golf´ u cijelosti uništen, dok se autobus nakon sudara prevrnuo na bok i sletio u jarak.

Istražni sudac Županijskog suda u Požegi Branimir Miljević pretpostavlja da je tragediju prouzročio sklizak kolnik nakon kiše. Za utvrđivanje točnog uzroka nesreće i kako je do nje došlo angažiran je prometni vještak Darko Konjević koji je također izašao na očevid.

Po riječima samoga vozača Željka Prpića sve se dogodilo u trenutku. ´Bilo je klizavo i jednostavno u trenutku je podletio auto. Ja sam pokušao bježati u stranu, no ništa nije pomoglo. Autobus se prevrnuo´, rekao je potreseni vozač autobusa u kojemu je, od 30 putnika, njih sedam lakše ozlijeđeno. Prema obavijesti dežurnog kirurga u Općoj županijskoj bolnici, oni su nakon ambulantnog zbrinjavanja pušteni kućama.

Zbog prometne nesreće promet državnom cestom Požega-Našice kod Eminovaca preusmjeravan je na sporedne ceste.

Pročitajte više