Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka-Zagreb

NAKON što je zbog teške prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, promet između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko bio obustavljen, zbog gustog su prometa nastale kolone vozila, izvijestio je HAK.

Portal R1 prenosi kako je kod benzinske crpke Tifon došlo je do sudara osobnog automobila i motocikla te kako je prema prvim informacijama jedna osoba teško ozlijeđena.

Promet ja sada normaliziran. Za vrijeme obustave prometa se prometovalo starom cestom. Vozače se zbog gužve moli za strpljenje.

Prometna nesreća i na autocesti Zagreb-Goričan

Zbog prometne nesreće na 59. kilometru, kod Brezničkog Huma, na autocesti A4 Zagreb-Goričan, otežano se prometuje u smjeru Varaždina.

Jutros se i na autocesti A1 Zagreb-Split, u tunelu Konjsko dogodila teška prometna nesreća zbog koje je promet u smjeru Zagreba, između čvorova Dugopolje i Vučevica, bio obustavljen. U nesreći je poginuo muškarac koji je izašao iz vozila nakon što mu je pukla guma te je pritom na njega naletjelo drugo vozilo.

Kolona pred tunelom Sveti Rok

Na većini cesta promet je srednje gust. Pojačan je na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split i A6 Rijeka-Zagreb. Kolona vozila pred južnim ulazom u tunel Sveti Rok je duga oko pet kilometra.

Pojačan je promet i na gradskim prometnicama i obilaznicama, te duž Jadranske magistrale (D8) i Istarskog ipsilona. Zastoji su mogući u blizini turističkih središta.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, no vozače se upozorava na pojačan oprez, posebice na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. 

I.M.

Pročitajte više