Teška prometna nesreća - poginulo četvero mladih

ČETIRI osobe poginule su u sudaru osobnog automobila marke VW Pasat, virovitičkih registracijskih oznaka, i teretnog vozila bugarskih registracijskih oznaka, koji se dogodio rano jutros u 3,15 sati u naselju Korija, kraj Virovitice, na državnoj cesti DC2, izvijestila je Policijska uprava virovitičkopodravska.

Do teške prometne nesreće došlo je kada je Anita P. (1985.) iz Špišić Bukovice, vozeći iz smjera zapada prema istoku automobil VW pasat - u kojem su kao putnici bili 17-godišnji maloljetnik iz Virovitice, 17-godišnja maloljetnica iz Špišić Bukovica te Tatjana B. (1985.) iz Virovitica - dolaskom do kućnog broja 215 prešla vozilom na suprotnu stranu kolnika. U tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo je teretno vozilo s priključnim vozilom, bugarske nacionalne oznake, kojim je upravljao bugarski državljanin Stoilov Ivan (1968.).

Vozila su su sudarila te su sletjela u polje kamilice sa sjeverne strane kolnika, nakon čega su se nastavila nekontrolirano kretati, a osobni automobil udario je u kombajn za kamilicu, koji je bio parkiran kao priključak za traktor u polju.

Uslijed udara na mjestu su smrtno stradali vozačica Anita P. te svi putnici u vozilu.

Očevid prometne nesreće obavio je sudac Općinskog Suda u Virovitici uz nazočnost Općinskog državnog odvjetnika u Virovitici te očevidne ekipe virovitičke Policijske postaje.

Nad vozačem bugarskoga teretnog vozila Stoilov Ivan (1968.) proveden je alkotest, te nije bilo reakcije na alkohol.

Obdukcija nad tijelima poginulih, na temelju naredbe istražnog suca Županijskog suda u Bjelovaru, provest će se sutra u Virovitici, ističe se u priopćenju PU virovitičko-podravske.


Pročitajte više