Teško ubojstvo u Križevcima: Muškarac ustrijeljen nekoliko puta

KRIŽEVCE je sinoć potreslo ubojstvo 44-godišnjeg muškarca kojeg je s nekoliko hitaca iz pištolja ubio 67-godišnji Tomo Novković, javlja portal Križevci.info

Oko 20.15 sati došlo je do pucnjave u Koprivničkoj ulici u kojoj je Novković s nekoliko hitaca pogodio 44-godišnjeg Tomislava Petranovića, potvrđeno je Indexu iz PU koprivničko-križevačke. Zasad još nije poznato zbog čega je Novković potegao pištolj na Petranovića.

Prema neslužbenim saznanjima, ubojica je pucao u 44-godišnjaka nakon čega je pobjegao u kuću. Nakon nekoliko minuta kuću su opkolili policajci i pripadnici specijalne policije koji su se odazvali na dojavu susjeda. Ispred kuće je ležao teško ranjeni Petranović.

Novković se nije odupirao te je prilikom izlaska iz kuće bio potpuno hladnokrvan i nije pokazivao znakove duševne rastrojenosti, javlja križevački portal dodajući da ga je policija privela zbog pokušaja ubojstva. Nesretni Petranović je umro na putu do bolnice pa će se Novkovićev zločin tretirati kao ubojstvo.

Posvađani susjedi

Prema pričama Križevčana, Novković i Petranović su otprije bili u lošim odnosima i zavadi, a jučerašnji sukob je kulminirao navodno zbog toga što je Novković ispred Petranovićeve kuće ostavio razbacanu slamu. Navodno je došlo do sukoba i tučnjave, nakon čega je Novković otišao kući po pištolj i pucao u Petranovića.

Kriminalistička obrada slučaja još traje, a osim motiva policija će utvrditi je li oružje iz kojega je pucao Novković legalno posjedovao. Novković je noć proveo u policijskom pritvoru, a tijekom dana trebao bi biti izveden pred istražnog suca.

Križevci.info javlja da je Petranović bio zaposlenik Croatia osiguranja, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje malodobne djece.

I.K.
Foto: Krizevci.info

Pročitajte više