Thompson nije dobrodošao u Sarajevu

ŽIDOVSKA zajednica BiH zatražila je od Sarajevske županije da ne dopusti koncert Marka Perkovića Thompsona najavljen za 10. svibnja, nazvavši ga fašistom.

Židovska zajednica je Sarajevskoj županiji uputila pismo kojim traži prekid svih priprema za Thompsonov koncert, piše subotnji "Dnevni avaz".

Sarajevo i BiH gaje stoljetnu međureligijsku toleranciju i zato smo sigurni da ni ovom gradu, niti ovoj državi takav koncert ne treba" - rekao je predsjednik sarajevske židovske općine Boris Kožemjakin.

Koncert hrvatskog pjevača organizira Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo u BiH na čelu s don Antom Jelićem koji je rekao da bi koncert trebao biti humanitarne naravi, te da Thompson ne pjeva nacionalističke, već "domoljubne pjesme s porukom mira".

Kožemjakin je rekao da je pokušao razgovarati s Jelićem i objasniti mu zašto Thompsonov koncert smatraju neprimjerenim, ali onda je zaključio "da je bolje i ne ulaziti u polemiku s čovjekom koji organizira koncert prokazanog fašista."

Održi li se ipak Thompsonov koncert, u Sarajevu će istovremeno Židovska zajednica BiH, udruga dragovoljaca"Unija veterana" te Savez antifašističkih boraca organizirati "prosvjedni i antifašistički koncert".

V.Š.
Foto:Mape

Pročitajte više