Thompsona brani ekstremist koji je ženi poželio da je napadne migrant

Foto: Pixsell/Luka Stanzl/Twitter

ZAPOČELO je suđenje Marku Perkoviću Thompsonu zbog izvikivanja ustaškog pozdrava. Na Prekršajnom sudu u Karlovcu sudi mu se zbog pokliča "Za dom spremni" na koncertu u Slunju 5. 8. prošle godine, prilikom proslave godišnjice Oluje.

Sudi mu se zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno djela kojim se "izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir".

"Yugo pacovčad"


Thompsona brani zagrebački odvjetnik Davorin Karačić. Novi branitelj Marka Perkovića Thompsona potvrdio je za Index da zastupa popularnog pjevača, ali nam je odbio otkriti detalje strategije svoje obrane. Davorin Karačić je formalno ušao u politiku kao kandidat na desetom mjestu liste Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića na lokalnim izborima u Zagrebu.

Osim političkog i odvjetničkog angažmana, Karačić je poznat i po svojim izjavama na Twitteru.

Primjerice, svoje neistomišljenike naziva "yugo pacovčad", "hr lijevi glodavci", "petokolonaške udruge", "krpelji", "ljevičarski paraziti", "kriptočetnici", "retardirani ljevičari" i slično.

>> Hasanbegovićev čovjek divlja po Twitteru protiv "yugo pacovčadi" i "ljevičarskih parazita"


"Šteta što ti nisi bila umjesto te žene"

Osim toga, poručio je bivšoj novinarki, a sada voditeljici Odnosa za javnost HSS-a, kako je šteta što ju nije napao strani državljanin.


Naime, Ivana Tomić osvrnula se na naslov jednog desničarskog medija koji je glasio "Novi napad u Zagrebu: Azilant silovao ženu u WC-u Importanne centra – u krvi vrištala i zvala upomoć". U članku je opisan prošlogodišnji napad u zagrebačkom Importanneu. Naime, jedan strani državljanin je napao djevojku u ženskom WC-u i raskrvario joj usnicu. Kasnije je uhapšen, a bivša novinarka se na Twitteru osvrnula na ovaj naslov.

"Ovako to rade ksenofobi i rasisti. Naime, nije bilo silovanja, ali oni suprotno MUP-ovim informacijama konstatiraju da jest", napisala je.

Uskoro joj je odgovorio novi Thompsonov odvjetnik.

"Dakle, baš te briga za žrtvu, bitno je da netko ne optuži imigrantskog silovatelja. fuj. šteta što to ti nisi bila umjesto te žene", napisao je Davorin Karačić. 

 

Pročitajte više