Tijekom bungee jumpinga Britancu se odvezalo uže, ostao samo bez slezene

BRITANAC Rishi Baveja skočio je bungee jumpingom u Južnoafričkoj Republici, ali su mu se sigurnosni pojasevi odvezali te je nastavio padati i pri brzini od 130 kilometara na sat udario u vodu. Dok je slobodno padao prema vodi i čekao da ga elastično uže povuče prema gore, to se nije dogodilo, prenosi Daily Mail.

Sreća u nesreći je što je prilikom pada udario prsima u površinu vode i tako izbjegao teške ozljede glave. Pri udarcu teško je ozlijedio slezenu, jetra i pluća. Liječnici su mu odstranili slezenu te uspoređuju njegove ozljede s onima koje se zadobiju u prometnim nesrećama. Muškarac je izjavio kako su svi zapanjeni činjenicom što je preživio. "Da sam pao na glavu, ostao bih trajan invalid ili bih bio mrtav".

Dizalica s koje je skočio, Baveja je dignula na visinu od 50 metara. Muškarac je kazao kako neće tužiti Jungle Bungy centar u Kathuu jer smatra da time ne bi ništa postigao. Unatoč tome što je izgubio slezenu pri ovom skoku, Baveja se ne namjerava prestati baviti ekstremnim sportovima te mu je sljedeći plan upustiti se u avanturu skydivinga, skoka s padobranom iz zrakoplova.

Pročitajte više