Tijelo Slobodana Praljka uskoro ide na obdukciju

Foto: FaH

TIJELO Slobodana Praljka, generala HVO-a koji se jučer ubio u haškoj sudnici nakon što je osuđen za ratne zločine u BiH, uskoro će biti podvrgnuto obdukciji, javlja ugledna novinska agencija Associated Press.

>> ANALIZA Praljak je pomno režirao svoju smrt, želio je da ga se pamti kao mučenika, a ne kao zločinca

Tu informaciju su AP-u potvrdili u uredu nizozemskog tužiteljstva, koje provodi istragu u slučaju dramatičnog samoubojstva Slobodana Praljka. Glasnogovornik tužiteljstva Franz Zonneveld rekao je da će obdukcija biti provedena "uskoro", iako nije precizirao točno vrijeme.



Associated Press navodi kako je Praljak šokirao Međunarodni sud u Haagu kad je neposredno nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora za ratne zločine u BiH ispio tekućinu iz bočice.

Praljak je 2013. godine prvostupanjskom presudom osuđen za ratne zločine koji uključuju ubojstva, progon i deportacije odnosno ulogu koju je odigrao u planu da se u BiH stvori hrvatska mini-država ranih 90-ih godina, podsjeća AP.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Slobodana Praljka, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Slobodan Praljak.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više