Tim Kreschmer je ubijao "jer je to zabavno"

OSAM dana nakon stravičnog pokolja u njemačkom Winnendenu, tamošnji mediji i dalje pišu o masovnom ubojici Timu Kretschmeru i svemu onome što je tog tragičnog dana napravio i rekao.

> Obitelj manijaka iz Winnendena ispričala se žrtvama pokolja

41-godišnji Igor Wolf, muškarac kojeg je Kretschmer oteo u njegovom automobilu i zapovjedio mu da ga brzo odveze što dalje od škole u kojoj je nekoliko minuta ranije Kretschmer ubio 12 školskih kolega i učitelja, ispričao je da mu je Kretschmer rekao da je kolege ubio "iz zabave".

Kretschmer je nakon pokolja u svojoj školi Wolf zaustavio na cesti, ušao je na stražnje sjedalo njegovog automobila i pištolj uperio Wolfu u glavu. Zatim mu je rekao neka brzo vozi dalje.

Wolf kaže da je u vožnji pitao Kretschmera zašto je ubijao kolege u školi, a ovaj mu je glasno odgovorio da je to činio zato "jer je to zabavno". Ubojica je Wolfa upitao o tome što misli bi li mogli pronaći još jednu školu u kojoj bi ovaj mogao pucati, ali ga je Wolf pokušavao odgovoriti od toga skrenuvši mu pažnju na druge stvari kojih se u tom trenutku moga sjetiti.

Wolf je oprezno planirao bijeg

Tijekom vožnje Kretschmer je desnom rukom držao pištolj Bereta uperen u Wolfa, a istovremeno je lijevom rukom punio spremnik pištolja kojeg je "ispraznio" u školi. Igor Wolf je rekao da mu je tada postalo jasno da se mladić priprema za novi napad.

U strahu za vlastiti život Wolf je u jednom trenutku iskoristio Kretschmerovu nepažnju te je skrenuo s kolnika i brzo iskočio iz automobila bježeći svom snagom što dalje od automobila. Brzo je dotrčao do policijskog automobila gdje je uspio naći zaklon i tako preživjeti gotovo siguran susret sa smrti.

Dodao je da je tijekom vožnje planirao bijeg nakon što bi se zaustavio na semaforu sa crvenim svjetlom, ali je došao do pješačkog prijelaza na kojem su bili žena i djeca s kolicima. Tada se uplašio da bi njegov bijeg iz vozila Kretschmera potakao da odmah nasumce zapuca po ljudima na ulici te je odustao od bijega do bolje prigode.

To mu je uspjelo nekoliko minuta kasnije kada. Wolf se tako uspio spasiti, međutim Kretschmer je nastavio sa svojim planom te je nakon kraćeg vremena ubio još troje ljudi. Jedna od posljednjih žrtava je bio Denis Puljić kojeg je mladić usmrtio na njegovom radnom mjestu.

Pokolj kojeg je Tim Kretschmer započeo toga jutra završio je nakon što ga je njemačka policija uspjela stjerati u kut te ga je jedan policajac ranio s dva hica u noge. Kretschmer je potom pao na pod, ali se nije htio predati policiji već je pištolj uperio u svoju glavu i sam si presudio.

R.I.
Foto: AFP

Pročitajte više