Timošenko poslala poruku Hrvatima: Dragi prijatelji, potrebna nam je vaša podrška

Screenshot

PORUKU zahvale Hrvatskoj poslala je bivša ukrajinska premijerka i ikona Narančaste revolucije Julija Timošenko. 

"Dragi moji hrvatski prijatelji! Pozdravljam vas sve koji ste se do sada okupili da podržite Ukrajince i Ukrajinu. Stvarno nam je potrebna vaša podrška sada. Ukrajina prolazi kroz vrlo teško i tragično razdoblje. Ruska Federacija, njena vojska, puca na našu djecu, muškarce i žene. Ubijaju Ukrajinu pred cijelim civiliziranim svijetom", rekla je Timošenko u videu koji je objavio HRT, dodajući kako je podrška ukrajinskom narodu potrebna kao nikada prije.

"Tražimo zatvaranje našeg neba od neprijateljskih aviona"

Rekla je i što bi svijet trebao napraviti u ovoj krizi.

"Prvo, moramo isključiti Rusku Federaciju, koja baca bombe i rakete na miroljubivu Ukrajinu, iz Ujedinjenih naroda, isključiti iz Vijeća sigurnosti UN-a i odmah donijeti odluku o raspoređivanju mirovnog kontingenta UN-a u Ukrajini. To nam je jedina šansa da obranimo svoju zemlju. Tražimo zatvaranje našeg neba od neprijateljskih aviona i raketa. Zato što te bombe padaju na škole, kuće, vrtiće, bolnice i crkve. Zapravo, na neovisni demokratski narod Ukrajine. To je UN-u vrlo lako učiniti", kazala je Timošenko.

"Vaša podrška i solidarnost su nam jako važni"

Još jednom je zahvalila Hrvatskoj.

"Vaša podrška i solidarnost su nam jako važni. Želim vam zahvaliti što ste sada zajedno s nama, dragi naši Hrvati! Također, cijenim posebnu potporu i čvrst stav vašeg premijera i mog dobrog prijatelja Andreja Plenkovića, za njegovu snažnu potporu Ukrajini na međunarodnoj razini", rekla je Timošenko.

Pročitajte više