Tinejdžer u Čakovcu skrivio nesreću, troje teško ozlijeđeno. Među njima i maloljetnik

Foto: PU međimurska

Vozač u dobi od 19 godina sa šireg područja Preloga počinio je u Čakovcu kazneno djelo izazivanja nesreće u cestovnom prometu. Tinejdžer je skrivio nesreću u kojoj su tri osobe teško ozlijeđene.

"U subotu oko 4:40 u Čakovcu osumnjičeni je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Elemera Vajde te je dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja (ravno), a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom, objavila je PU međimurska.

Autom izletio s ceste, udario u prometni znak i u betonsku ogradu kuće

Uslijed opisane situacije u središnji bočni dio njegovog automobila, prednjim dijelom udario je osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Zagrebačkom ulicom upravljala 48-godišnja vozačica.

Od siline udara došlo je do zanošenja oba vozila te je automobil kojim je upravljao osumnjičeni, u rotaciji izletio izvan kolnika, gdje je najprije udario u prometni znak, a potom i u betonsku ogradu obiteljske kuće, izvijestila je međimurska policija.

Ozlijeđeno troje putnika, jedan od njih je maloljetnik

Ozlijeđena 48-godišnja vozačica te dvoje putnika (18-godišnjakinja i maloljetnik) iz auta kojim je upravljao osumnjičeni, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni.

Protiv osumnjičenog 19-godišnjeg mladog vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", priopćila je PU međimurska.

Pročitajte više