Tinejdžer u Engleskoj pokušao spasiti desetero djece, nestao u moru

Foto: Policijska postaja Dorset

POLICIJA je priopćila da traje potraga za Callumom Osborne-Wardom (18) koji je nestao jučer nakon što je skočio u more u luci Poole u Dorsetu kako bi pokušao spasiti desetero djece koju je povukla snažna struja.

Njemu su se pridružili i roditelji, a troje djece je kasnije prevezeno u bolnicu. Policija navodi kako za sada nije poznata točna lokacija Calluma, odnosno da se ne zna je li se vratio na kopno ili se utopio.

"Rečeno nam je da je struja odnijela četvero djece"

"Surađujemo s obalnom stražom i pretražujemo okolno područje mora i obale. Molimo sve one koji imaju informaciju o tome gdje se nalazi Osborne-Ward da nas odmah kontaktiraju", rekao je Glen Doran, glavni inspektor policijske postaje Dorset.

Na području se nalazi mala pješčana plaža koja je popularna među posjetiteljima obližnjeg parka za odmor Haven Rockley. Svjedoci su rekli da su prije incidenta vidjeli kako neka djeca skaču sa željezničkog mosta koji se proteže iznad luke.

"Kada smo stigli, u spašavanju su sudjelovali samo djelatnici parka. Nakon toga su stigla vozila hitne pomoći. Rečeno nam je da je struja odnijela četvero djece ispod mosta. Samo ih je odnijela", rekla je turistkinja Leanne Edwards, a prenosi The Mirror.

Pročitajte više