Tip ulovljen s prstacima: "Na pučini sam sreo prijatelja iz Neuma, dao mi ih je"

Ilustracija: MUP, Index

56-GODIŠNJI splitski poduzetnik u subotu je tijekom večeri uhvaćen s četiri kile prstaca. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava za kaznena djela Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i Nezakoniti ribolov.

Policija je izvijestila kako se oglušio na zapovijed te je veći dio školjki bacio u more, a na kraju je uz uporabu sredstava prisile uhićen.

Za Jutarnji list, koji je objavio da je isti već uhvaćen s prstacima, Mirko B. dao je glupo objašnjenje svojih postupaka. Spominjao je prijateljstvo s Dubravkom Šimencom, prijateljem u Neumu koji mu je usred mora predao prstace, te optužio i policiju da su mu sve namjestili.

"Zgrožen sam, ja se ne bavim time. Poklonio mi ih je prijatelj iz Neuma... Sreli smo se na pučini", započeo je Mirko.

"Kad sam stigao do obale, dočekala me policija, htjeli su pogledati brod.  Hodao sam po skliskom te se poskliznuo. Prstaci su mi pritom pali u more, a policajac mi je stavio lisice", nastavio je.

"Moje sramotno uhićenje vidio je i moj dobar prijatelj Dubravko Šimenc. Priča se da prodajem okolo ribu i zabranjeni ulov, no recite vi meni ijednu osobu kojoj sam išta prodao? Sve što lovim, lovim za sebe, a prstace ne izlovljavam. Poštujem zakon i iz ugledne sam obitelji", zaključio je svoju obranu Mirko B.

Šimenc: Nismo prijatelji

Nazvali smo Dubravka Šimenca. Kaže kako mu je ovaj tek poznanik te da nisu kućni prijatelji. Također, dodaje da nije ništa vidio, samo neku gužvu te da se slučajno našao tamo.

Prijavite restorane koji poslužuju prstace na desk@index.hr ili u inbox na našim Facebook stranicama.

Pročitajte više