Pogledajte kako Vučićevi mediji prate prosvjed u Beogradu

Screenshot: Informer

S POČETKOM u 18 SATI pred Skupštinom Srbije počeo peti prosvjed "Srbija protiv nasilja". Između ostalog, prosvjednici traže smjenu vodstva RTS-a te oduzimanje nacionalnih frekvencija komercijalnim provladinim televizijama Pink i Happy zbog kršenja zakona, promicanja nasilja i nemorala te emitiranja programa koji afirmiraju nasilje, kriminal i agresiju.

Na popisu zahtjeva su i smjene ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića te direktora sigurnosne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, nakon što je prethodno pod pritiskom javnosti ostavku podnio ministar prosvjete Branko Ružić. Vlast prosvjede smatra političkim, a proeuropsku oporbu optužuje da "lešinari" tragedijama. 

Prosvjednici su na početku prosvjeda pustili u zrak plakat s likom predsjednika Aleksandra Vučića. Provučićevski mediji ili potpuno ignoriraju prosvjed ili histeriziraju o organizatorima i sudionicima. Jedna od meta provučićevskih medija je glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić, koji je izjavio kako vjeruje da danas prosvjednika ima više nego ikada.

Alo.rs

Na prvom mjestu portala Alo.rs stoji vijest pod naslovom: "POLITIČKI PROTEST U BEOGRADU Težak skandal na protestu opozicije! Prekinuli prijenos zbog Kesićevog govora!" Radi se o članku u kojem se uživo prati razvoj događaja na prosvjedu. Alo.rs tako piše da je velik broj pristaša opozicije na prosvjed došao s limenkama piva i drugim alkoholnim pićima.

Tvrde da su se predstavnici opozicije koji organiziraju prosvjed ponovno sakrili iza prvih redova. "Oni se ponovo ne usuđuju pojaviti pred okupljenim ljudima. Tako su se i na prošlom prosvjedu sakrili iza glumaca", ističu. Zasebnu vijest su posvetili Vučićevoj obješenoj lutki:  "BORBA 'PROTIV NASILJA' Stravične scene na protestu: Objesiti Vučića je OK, ovo je politika koju promoviraju (FOTO)."

"Ovako oni zamišljaju borbu protiv nasilja, objesiti predsjednika jedne suverene zemlje, svoje zemlje", navode. 

B92

Portalu B92 prosvjed u Beogradu nije glavna vijest, nego se prvenstveno bave aktualnom situacijom na sjeveru Kosova. Ipak, spominju da je prosvjed u tijeku, ponavljajući optužbe na račun Bjelogrlića: "Mediji: Bjelogrlić govori na prosvjedu protiv nasilja, a tukao poznatog redatelja VIDEO." 

Pišu i o obješenoj Vučićevoj lutki: "Uznemirujuće scene s prosvjeda u Beogradu: Prijete Vučiću vješanjem FOTO."

Informer

Po Informeru, vijest o vješanju Vučićeve lutke zaslužuje prvo mjesto na naslovnici: "JE LI OVO BORBA PROTIV NASILJA?! Objesili lutku s likom predsjednika Vučića!" "Prozapadni prosvjed održava se i danas, a još jednim skandaloznim činom pokazalo se da nije riječ ni o kakvoj borbi 'protiv nasilja'", poručili su. 

Bave se i osobama koje sudjeluju na prosvjedima, primjerice Ivanom Ivanovićem: "PLJUJE REALITY I TRAŽI ZABRANU, A BIO JEDAN OD SUDIONIKA ISTOG, ALI TO NIJE SVE! I brat Ivana Ivanovića sudjelovao u Velikom Bratu!"

Kurir

Na prvom mjestu naslovnice Kurira je vijest o košarci: "ZVEZDA ODBIJA IZAĆI NA TEREN! Žestoko priopćenje crveno-bijelih: MASKE SU PALE, jedan klub želi osvojiti titulu izvan terena!" Prate uživo prosvjed s dosta neutralnim naslovom: "U TIJEKU PETI PROSVJED DIJELA OPOZICIJE: Počela šetnja, kolona prolazi Pravni i ide k Slaviji." 

Republika

Republika je na prvo mjesto naslovnice stavila članak s naslovom: "OVAKO SE BJELOGRLIĆ BORI PROTIV NASILJA: Pogledajte kako je glumac iz čista mira tukao Gagu Antonijevića (VIDEO)." "Glumac Dragan Bjelogrlić mučki je, krajem kolovoza 2021. godine, napao redatelja Predraga Gagu Antonijevića", opisuju navedeni događaj. 

Bave se i ostalim sudionicima prosvjeda: "NA TZV. PROSVJEDU PROTIV NASILJA I TEORETIČARKA ZAVJERA! I kontroverzna Mila Alečković želi rušiti Vučića!"

Pročitajte više