Tisuće uhićenih u velikoj akciji protiv online kockanja u Kini



ČAK 3.430 osoba uhićeno je u velikoj akciji kineskih državnih vlasti protiv sve raširenije mreže internet kockarnica u toj zemlji, prenosi državna agencija Xinhua.

Akciju je u veljači ove godine pokrenula kineska vlada, a osim velikog broja uhićenih pod sumnjom da su bili umiješani u organizaciju internet klađenja i kockanja, policija je zaplijenila i oko 600 milijuna juana (oko 88 milijuna američkih dolara) pohranjenih u više fondova namijenjenih kockanju.

Kampanja je razotkrila više od 670 slučajeva online kockanja i razbila ukupno 26 organizacija sa jakim međunarodnim vezama koje su organizirale interne klađenje i kockanje, a koje je od kineskih građana izvlačilo goleme količine novca, potvrdilo je Ministarstvo državne sigurnosti. zatvoreni su i sajtovi koji su nudili informacije o kockanju i linkove na sajtove za online kocku.

U akciju su, osim policije bile uključene i brojne državne institucije poput Visokog narodnog suda, Državnog odvjetništva, Kineske narodne banke te Ministarstvo industrije i informacijskih tehnologija. Akcija će, kako je najavljeno, biti okončana u kolovozu.

Pročitajte više