Tivatski aerodrom neće ustupiti dio vlasništva kao odštetu za opremu s Ćilipa

NOVOOSNOVANA tvrtka "Crnogorski aerodromi" nije spremna ustupiti dio vlasništva zračne luke u Tivtu kao protuvrijednost za opremu ukradenu s Ćilipa, što su nedavno tražili čelnici Konavala, izjavio je direktor tvrtke Milovan Đuričković.

Đuričković priznaje da se u zračnoj luci u Tivtu nalazi dio opreme s Ćilipa koju su donijeli pripadnici bivše JNA tijekom 1992. godine, te da je ona uskladištena, dok je samo manji dio u funkciji.

"Za taj vandalski čin mi u ovoj kompaniji ne snosimo nikakvu krivnju i za to ne trebamo ispaštati. Točno se znaju krivci i oni moraju nadoknaditi štetu našim kolegama u Dubrovniku, na način kako se dogovore vlade dviju država", kazao je Đuričković.

Direktor "Crnogorskih aerodroma" ističe kako je ta mlada kompanija prošle godine od beogradskog JAT-a za pet milijuna eura kupila zračne luke u Podgorici i Tivtu te da je samo manji dio plijena s Ćilipa kod njih. On je rekao da su spremni vratiti tu opremu u stanju u kojem je sada.

"Imamo jako dobru suradnju s kolegama iz Dubrovnika, upućeni smo jedni na druge, često smo u kontaktu i neke profesionalne probleme zajednički uspješno rješavamo", kazao je Đuričković ponavljajući kako račune za štetu počinjenu u ratu treba ispostavljati nekom drugom.

Pročitajte više