TJEDNA PROGNOZA Još danas i sutra sunce, a onda stiže promjena - pogledajte što nas čeka za Uskrs

Foto: Ben Stevens/PIXSELL, Index, DHMZ

ZA RAZLIKU od sredine tjedna, njegov će kraj biti sličan početku - pretežno sunčan i iznadprosječno topao.


Ponedjeljak će biti još topliji, u većini Hrvatske vjerojatno i najtopliji dan u novome tjednu. Od utorka će u većini unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana biti ponovno promjenljivije i svježije, uz sporadičnu kišu, na moru i buru, javlja HRT.

Danas toplo, sutra još toplije

Danas će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, sredinom dana i poslijepodne mjestimice s umjerenom naoblakom. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutro će biti malo svježije od subotnjega, uz najnižu temperaturu od 4 do 6 °C, a najviša poslijepodnevna bit će između 18 i 20 °C.

Podjednako toplo, pa i još malo toplije bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz također prevladavajuće sunčano vrijeme, oko podneva uz promjenljivu naoblaku. Vjetar će većinom biti slab.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a na sjevernom će Jadranu prevladavati sunčano. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak. Jutro će u gorju i unutrašnjosti Istre biti razmjerno svježe, a uz more će temperatura zraka bitu od 8 do 11 °C. Najviša dnevna između 18 i 21 °C, u gorju malo niža.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, samo ponegdje s malom i umjerenom naoblakom. Uz obalu ujutro slaba do umjerena bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka oko 10 °C uz more, te 5 do 9 °C u unutrašnjosti, a najviša uglavnom od 20 do 22 °C.

I na jugu Hrvatske slično - pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. Puhat će slab do umjeren, prema otvorenome moru mjestimice i jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka većinom od 9 do 12 °C, a najviša dnevna do 21 °C.

U utorak stiže promjena

U ponedjeljak u unutrašnjosti pretežno sunčano i još malo toplije. U utorak nestabilnije - promjenljivo oblačno i svježije, mjestimice s kišom, i to uglavnom u obliku lokalnih pljuskova, koje može pratiti i grmljavina. U srijedu većinom suho i djelomice sunčano.

Na Jadranu u ponedjeljak sunčano i danju ugodno toplo. U utorak na sjevernom dijelu promjenljivo, mjestimice s kišom i grmljavinom, te malo svježije. U srijedu pretežno sunčano i većinom ponovno malo toplije. Vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni, a u utorak će prolazno zapuhati umjerena i jaka bura.

Od četvrtka pa sve do nedjelje u unutrašnjosti se očekuje promjenjivo vrijeme s mjestimičnom kišom, ali će se dnevne temperature zraka kretati oko ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva. Sudeći prema dugoročnoj prognozi, na sam Uskrs u unutrašnjosti nas očekuje kišovito vrijeme s dnevnim temperaturama oko 18 Celzijevih stupnjeva. Za razliku od kopna, na Jadranu će uskrsni vikend, prema trenutnim prognozama, biti stabilniji te se ne očekuje kiša.

Pročitajte više