Tko je mladić koji je uništio Pozdrav Suncu? Ima dosje, voli Boga i Thompsona

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HRVATSKU je danas zgrozio bezuman divljački čin uništenja Pozdrava Suncu. 

Mladić je tu svjetsku atrakciju razbijao rešetkom kanalizacijskog šahta pred turistima. Sve oštećene ploče su ulegnute nekoliko centimetara, a iako je nakon divljačkog čina pobjegao, policija ga je brzo uhitila.

Ima podeblji policijski dosje

Kako javlja Zadarski.hr, riječ je o 25-godišnjem T. K. iz Zadra koji je dobro poznat policiji po brojnim kaznenim i prekršajnim djelima te ima podeblji dosje. 

Dosad je prijavljivan za narušavanje javnog reda i mira, nasilje u obitelji, omalovažavanje policijskih djelatnika, krađe, provale, za kaznena djela vezana uz droge, ali i oštećenja tuđih stvari.

Na Facebooku prijeti silovanjima i ubijanjem, pritom se poziva na Boga i Thompsona

Na svom prilično sumanutom Facebook profilu predstavlja se kao sirovi nasilnik koji prijeti svojim neistomišljenicima silovanjem i ubijanjem, a pritom se poziva na Boga, Jahvu i Thompsona.

Zadarski navodi i bizaran detalj: mladić koji je razbio Pozdrav Suncu je jednu svoju gnjusnu objavu sam sebi komentirao čak 1911 puta preko svog pravog i lažnog profila.

Poveo i psa pa razbio 30-ak ploča, šteta je preko 600 tisuća kuna

Dok je razbijao instalaciju, sa sobom je poveo i psa s kojim se slikao na društvenim mrežama.

Divljak je u svim sumanutom pohodu uništio 30-ak ploča, a kako se pod pločama nalaze i solarni paneli, šteta je procijenjena na više od 600 tisuća kuna. 

Oglasio se autor spomenika

Nakon uništenja Pozdrava Suncu oglasio se i njegov autor arhitekt Nikola Bašić.

"Šokantno i iznenađujuće. Žao mi je što se to dogodilo. Žao na način na koji je žao nekome kome su povrijedili blisku osobu ili dio obitelji", rekao je kratko, tužnim i potresenim glasom, autor zadarskog Pozdrava Suncu i Morskih orgulja.

Pročitajte više