Tko kolje životinje u selu kod Bjelovara da bi uplašio župnika?

Foto: Facebook/Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode (HDZPP)

VIŠE od pola godine otkako je u Cirkveni kod Bjelovara netko počeo vješati mrtve životinje po selu, krivac je i dalje neotkriven, piše Podravski.

Od srpnja prošle godine stradalo je čak devet životinja, a sve se povezuje s borbom dijela nezadovoljnih mještana tamošnjim župnikom, vlč. Ivanom Novakom.

>> Rat župnika i mještana u Križevcima: "Potjerao je zbor, pušta muziku na CD-u"

Počelo je s dvjema mrtvim vranama koje su obješene pred kućom obitelji što je donirala novac Župi. Nakon što su u nekoliko dana osvanule mrtva vrana, a potom i sova, na stablu ispred crkve i župnog dvora, slučaj je postao poznat u nacionalnim razmjerima.

Flourescentni natpisi "pop" na mrtvim pticama bili su jasan znak da je čin usmjeren protiv velečasnog Novaka, a policija je tada priopćila kako provodi kriminalističku istragu da bi otkrila počinitelja.

Devet mrtvih životinja

U međuvremenu je jedan mrtvi jastreb obješen na klopotec kod župnog dvora, a mrtva kuna pronađena je na zdencu, također nedaleko od doma vlč. Novaka. Potom su dvije mrtve mačke obješene pred kućom obitelji koja novčano pomaže Župi, a zadnji slučaj zabilježen je početkom prosinca prošle godine, kada je netko objesio mrtvu crnu mačku na ulazna vrata frizerskoga salona u obližnjem Sv. Ivanu Žabnu, koji pohodi vlč. Novak.

Više od šest mjeseci, devet mrtvih životinja, počinitelj ili više njih i dalje nepoznat.

Dijana Žagar iz koprivničko-križevačke Policijske uprave rekla je prošli tjedan da su sva saznanja koja su policajci otkrili tijekom kriminalističkog istraživanja proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, pod čiji djelokrug rada teritorijalno pripada Cirkvena.

"U konkretnom slučaju počinitelja nismo pronašli i sve je na kriminalističkom istraživanju koje još traje", kratko je priopćila policija.

Pročitajte više