Tko su Todorićevi direktori kojima je policija jutros pokucala na vrata?

Foto: FaH/Indx

ANTO Nobilo, odvjetnik bivše članice Uprave Agrokora, Piruške Canjuge, kojoj je policija jutros pokucala na vrata, kazao je kako se njegova klijentica tereti grupno kao članica Uprave koja je odobravala financijska izvješća u periodu od 2006. do 2017.

Policija je došla i kod Ljerke Puljić, Ivana Crnjca i Damira Kuštraka, pa podsjećamo tko su bili ključni Todorićevi ljudi.

U posljednjoj Upravi Agrokora, prije dolaska izvanrednog vladinog povjerenika Ante Ramljaka, bilo je sedmero članova Uprave. Na vrhu je bio Ivica Todorić kao predsjednik dok je njegov sin Ante bio dopredsjednik. Na tu je funkciju Todorić mlađi došao 1. siječnja 2016., a njegovu dotadašnju poziciju člana Uprave za maloprodaju preuzeo je Darko Knez, ali samo na šest mjeseci.

Izvršni potpredsjednici Agrokora


Ostali članovi Uprave Agrokora imali su unutar kompanije titulu izvršnih potpredsjednika.

Među njima je za izvješća bio najodgovorniji Ivan Crnjac, kao izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala. Riječ je dugogodišnjem prijatelju i kumu Ante Todorića, starijeg sina. Član Uprave postao je 2008. godine.

Hrvoje Balent, suprug Ive, kćeri Ivice Todorića, bio je izvršni potpredsjednik za centralnu nabavu i usluge koncerna, a u Upravu je ušao 2012. Piruška Canjuga bila je izvršna potpredsjednica za poslovanje i poslovni razvoj, članica Uprave postale je 2008. Ivica Sertić bio je izvršni potpredsjednik za tržišta, prodaju i logistiku. Mislav Galić bio je izvršni potpredsjednik za poslovnu grupu Hrana.

Ljerka Puljić - Todorićeva desna ruka


Troje istaknutih, dugogodišnjih članova Uprave Todorić je preselio 2015. godine u Nadzorni odbor. To su bili: Ljerka Puljić, koja je imala funkciju starije izvršne dopredsjednice i godinama je slovila kao Todorićeva desna ruka i najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj, zatim Damir Kuštrak koji je bio zadužen za izvozna tržišta, ali i kontakte s vladom kao bivši predsjednik HUP-a.  

Najmanje eksponirani član u tom razdoblju bio je Tomislav Lučić, koji bi također mogao imati  problema s obzirom da je bio zadužen za financije. Član Uprave bio je od 2013. do 2015. Igor Čičak je od 2005. do listopada 2006. potpredsjednik Agrokora zadužen za financije.

Bivši šef kabineta Franje Tuđmana, Goran Radin, bio je od 2010. do 2014. godine član Uprave  zadužen za ljudske resurse te pravne i opće poslove. Saša Galić je od 2006. do 2008. bio član uprave za strategiju, u Agrokor je došao iz EBRD-a, Crnjac je počeo karijeru u njegovom timu.

Član Uprave od 1999. do 2007. godine bio je i Stjepan Ledić.
 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Pročitajte više