Todorić ipak podnio ostavku u Konzumu

Foto: Hina, Index

IVICA TODORIĆ podnio je ipak ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma, stoji u priopćenju koje je osnivač koncerna Agrokor uputio Hini.

"Potpuno sam svjestan da ne mogu sudjelovati i za mene je potpuno neprihvatljivo da sudjelujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora.

Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom provesti sve odluke vezane uz moja razrješenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam osobno želio sudjelovati.

Nisam mogao pretpostaviti da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja provesti svoje odluke.

Nastalu situaciju vidim isključivo kao rezultat neuspjelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora. Budući da postojeća uprava nije riješila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika NO Konzuma", navodi Todorić u priopćenju koje je poslao Hini u kojemu stoji kako on od 10. travnja kada je Vladin povjerenik preuzeo upravljanje Agrokorom ni na koji način nije sudjelovao u bilo kakvim radnjama vezanim uz kompaniju.

Pročitajte više