Tolušić ima akciju "Danas jedemo ribu". Školarcima podijelio hrpu konzervi

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je danas Osnovnu školu Tina Ujevića u Zagrebu  i učenicima dijelio konzerve ribe i riblje paštete. 

Dijeljenje konzervi predstavlja početak informativne kampanje "Danas jedemo ribu". 

"Naša djeca, a i mi roditelji, uglavnom slabo jedemo ribu. To moramo promijeniti. Ova kampanja je mali doprinos Ministarstva poljoprivrede za bolje prehrambene navike naše djece. Svaki prvašić u Hrvatskoj dobit će paket koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu 'Danas jedemo ribu'. Oko 40.000 paketa ovaj tjedan stiže u 2.000 hrvatskih škola. Nadamo se da ćemo ih zainteresirati za domaću ribu, koja je prvoklasna i visoko cijenjena u svijetu", rekao je Tolušić. 

"Danas jedemo ribu"

Ministarstvo poljoprivrede kampanju provodi u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka, navodi se na stranicama Ministarstva poljoprivrede. 

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi pa se kampanja obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrže prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je način pristupačan i prikladan djeci osnovnoškolskog uzrasta, ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece, piše na stranicama ministarstva uz fotografije ministra koji dijeli vrećice s natpisom "Danas jedemo ribu". 
 

Pročitajte više