FOTO Javnim novcem Tolušiću podigli spomen ploču u znak sjećanja na obnovu ambulante

Foto: Radio Slatina

JUTROS je svečano otvorena zgrada ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici, javio je Radio Slatina.

Vrijednost rekonstrukcije i uređenja zgrade ambulante iznosi oko 1.950.000,00 kuna s pripadajućom opremom, a radove je, između ostalih, sa 812.000,00 kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice.

Na ploči piše kako ju je podigao ministar Tomislav Tolušić, zbog čega je fotografija ploče postala glavna tema rasprava na društvenim mrežama. Mnogi su se zapitali kako je moguće da jedan ministar sam sebi, javnim novcem, podiže spomen ploču za obavljanje posla za koji je plaćen.

Na ploči piše:

"Ovu spomen-ploču u znak sjećanja na dovršetak izgradnje ambulante u Novoj Bukovici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije postaviše ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i načelnik općine Nove Bukovice Željko Vencl.

S ciljem izjednačavanja uvjeta zdravstvene zaštite bilo kojeg našeg grada ili naselja, ali i zbog jednake brige za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije obnovljena je ova ambulanta u čiji znak sjećanja podižemo ovu ploču".

Pročitajte više