Tolušić se patetičnom Facebook objavom oprostio od poljoprivrednika

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL, Facebook

SADA već bivši ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, na Facebooku se oprostio od svojih “poljoprivrednika, ribara, drvoprerađivača i ostalih” i to u podužoj objavi.

U svojem oproštajnom pismu na Facebooku Tolušić priča o nikad teže i nikad ljepše tri godine na ministarskom mjestu i o tome kako je danas najponosniji zbog 170.000 njegovih seljaka.

Poručuje im da ih voli kao svoju djecu i da zna da je ponekad bio težak, brzoplet i nagao.

Dodao je kako se ne trebaju sramiti poljoprivrede nego biti ponosni na svoje žuljeve, rane i muku.

Poželio im je mirno more i mudre glave da ih vode te zaključio da su ga dobili za sva vremena.

“Volim vas kao svoju djecu”

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Dragi moji poljoprivrednici, dragi moji ribari, drvoprerađivači, dragi moji svi... Hvala vam na svemu.

Nikad teže i nikad ljepše tri godine...

Iskreno, nisam bio najsretniji kad sam 2016. dolazio u Ministarstvo poljoprivrede. Ma kud baš mene od svih 😊. Kao po kazni 😊. Ni traktor nisam znao upaliti. A ne znam ni danas ako ćemo pošteno 😊.

Ali danas sam ponosan. Najponosniji. Ponosan na sve Vas. I zbog Vas. Zbog 170.000 mojih seljaka. Mojih. Zbog mojih ribara. Mojih. I stvarno sam vas zavolio kao svoju obitelj, kao moju djecu. Kao Tenu, Janu i Roka.

I znam da je nekad bilo teško sa mnom. Da sam bio i brzoplet, i nagao, i divlji i svakakav. Šta da vam kažem, kombinacija plodne slavonske ravnice i kamenih gena zna biti vrlo zeznuta. Ali opet zbog vas. I svaku odluku koju sam donio, donio sam zbog Vas. Pa i one krive, a sigurno je bilo takvih. I svaka suza, i svaka svađa, i svaka galama, bila je zbog vas.

Borio sam se samo za dva čovjeka. Za mog seljaka i za mog ribara. Bez obzira na sve prijetnje i sva podmetanja. Tko se skakavaca bojao, nije po livadi hodao😊

Roditelji su nam puno puta govorili da je poljoprivreda nužno zlo. "Ako ne budeš učio, ići ćeš kopati, raditi na polju". Vjerojatno su to rekle i Dalmatinke svojoj djeci, misleći na ribare.

Krivo su nam govorili.

Budite ponosni na svoje žuljeve, na svoje rane, na svoju muku. Na svoju motiku i svoju mrežu. Nema boljih ljudi od vas. Ni iskrenijih ni poštenijih. Barem ne u ovoj državi. I ja sam zbog vas postao bolji čovjek, nadam se... I nema ljepšeg posla, koliko god on težak bio.

Zemlja i more su najveće bogatstvo koje imamo. Seljaci i ribari su odmah poslije njih. I država koja vodi brigu o svom seljaku i ribaru je pametna i mudra država.
Nadam se da će takva biti i u budućnosti.

Želim vam mirno more, plodna polja i mudre glave da vas vode.

Dobili ste me za sva vremena...

Vaš Tomislav", rekao im je.

Pročitajte više