Tolušić zadovoljan upravom Podravke

MINISTAR poljoprivrede i ruralnog razvoja Tomislav Tolušić izrazio je, za boravka u Koprivnici,  zadovoljstvo radom Uprave Podravke, osobito stvaranjem uvjeta da proizvodi koprivničke kompanije sadrže što više voća i povrća s hrvatskih polja i voćnjaka.

"Podravci pomažemo i mi. Tako smo prošle godine izdvojili 20-ak milijuna kuna za nabavku novih strojeva da bi se povećali proizvodni kapaciteti. To je dobro za lokalnu, ali i nacionalnu poljoprivredu", rekao je ministar Tolušić novinarima nakon večerašnjeg obilježavanja 28. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je održana u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Govoreći o pomoći u poljoprivredi, Tolušić je naglasio da svih 28 država Europske unije svoju poljoprivredu potpomaže poticajima.

"Moramo stvoriti čvršću i konkurentnu poljoprivredu. Zadnjih nekoliko godina nismo koristili europske fondove na pravi način i to sada mijenjamo. Hrvatskoj trebaju novi trajni nasadi, farme, staklenici, novi plastenici i preradbeni kapaciteti", kazao je Tolušić dodavši da je jučer objavljen natječaj za ratare i biljnu proizvodnju vrijedan 360 milijuna kuna.

Na samoj proslavi u Koprivnici bio je i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, koji je rekao da će se u novi statut stranke uvesti princip biranja jedan član - jedan glas.

Pročitajte više