Tomac predstavio svoju neovisnu listu

POTPREDSJEDNIK Foruma Hrvatske sloge Udruge za dijalog, toleranciju i zajedništvo Zdravko Tomac predstavio je danas neovisnu listu kojoj je nositelj i ostale kandidate te najavio da već danas započinje predizbornu kampanju pod nazivom "Ponosno, ne ponizno".

"Nakon 14 godina od uspostave hrvatske države potrebno nam je novo zajedništvo, jer su sada na sceni ljudi destrukcije", poručuje Tomac. Po njegovim riječima Hrvatska se nalazi pred velikim opasnostima, jer su na djelu dva velika bloka koji su spremni na istrjebljenje na štetu građana. U Hrvatskoj političke stranke se ponašaju kao neprijatelji, ne vode brigu o biračima nego o tome kako zgaziti političkog protivnika. To stanje želimo promijeniti, ističe Tomac izražava uvjerenje da će njihova uljuđena, demokratska i domoljubna opcija ostvariti uspjeh na predstojećim parlamentarnim izborima.

Predstavljajući kandidate svoje neovisne liste Tomac je rekao da su na njoj nestranačke osobe, među kojima i nekadašnji utemeljitelji HDZ-a i SDP-a koji žele pokazati da mogu zajedno kad je u pitanju dobro Hrvatske. "Na listi su akademici, doktori i magistri znanosti, nemamo tajkuna, ali imamo ljude koji znaju", kaže Tomac. "Iako smo vrlo različiti, vrlo smo složni i svi smo hrvatski domoljubi", naglašava Tomac te najavljuje borbu protiv onih koji su za Hrvatsku bez nacionalnog identiteta kao i šovinista.

Tomac nije želio prognozirati izborni rezultat svoje liste na kojoj su, među ostalima predsjednik ratne hrvatske Vlade Franjo Gregurić i on kao potpredsjednik, tri ministra te vlade Davorin Rudolf, Josip Juras i Ivan Majdak te tadašnji potpredsjednik Sabora, a sadašnji pučki pravobranitelj Ante Klarić.

Predsjednik Foruma hrvatske sloge i 14. kandidat Tomčeve neovisne liste Davorin Rudolf istaknuo je da žele pridonijeti boljem život i uređenju Hrvatske kao pluralne države, da građani budu birači, a ne samo glasači. Od budućeg mandatara nećemo tražiti fotelje, a u prvih 100 dana nove vlasti tražit će promjenu izbornog zakona prema kojem bi se birali ljudi, a ne stranke, i koji bi bili smjenjivi ne rade li dobro.

Pročitajte više